18. Hallo Holland 9

Het is alweer de laatste Hallo Holland. De laatste week op de school was nogal hectisch. We hadden afgesproken om dinsdag de 4 bureaus en 4 stoelen  naar de Unity school te brengen, maar dat ging niet lukken, het paste niet in de laadbak van de pick-up. Dus 2 bureaus en de 4 stoelen opgeladen en op weg naar de school van stichting Chica.

Dinsdag met de laatste 2 bureaus en gelijk de metselaar naar de Jointkliniek gebracht in Soroti want hij had ernstige rugklachten. Foto’s genomen en waarschijnlijk is het hernia. Ook 2 leerkrachten hadden hevige rugklachten en in Soroti sterke medicijnen voor ze gehaald, want die zijn niet te krijgen in Ngora.

Woensdags het huisje waar we verbleven op de school opgeruimd en alles klaargezet om mee te nemen.

Donderdagochtend vroeg de cadeautjes voor de kinderen uitgedeeld, want ze kregen die dag examen. Ja, en je geloofd het niet maar woensdag werd voor het dictrict Ngora examen opgaven gebracht voor 65 scholen Paniek alom bij ons, maar een Ugandees wordt er niet warm of koud van.

Zaterdag zijn we naar John (de blinde man) geweest, de huur betaald en boodschappen gebracht. Ook hebben we geholpen met verhuizen. Hij heeft weer een ander huisje want waar hij zat was zo lek als een mandje

We hebben de afgelopen 9 weken het volgende gedaan:

• 60 kilo verbandmiddelen verdeeld over twee klinieken en een hospitaal
  • 16 latrines en badgelegenheden voorzien van stalendeuren gestuukt en geschilderd
  • Stalen deur geplaatst bij de keuken voor opslag stookhout
  • Schoolgeld betaald voor 8 dove kinderen (eerste en tweede termijn)
  • Stalen deur geplaatst bij een lerarenwoning
  • Gereedschap gekocht voor de timmerwerkplaats
  • Materialen gekocht voor de naaiklas
  • Daken geschilderd van de klaslokalen
  • Schoolbanken/bureaus/stoelen laten maken in de timmerwerkplaats voor stichting Chica
  • Cursus geregeld op de landbouw universiteit in Arapai voor stichting Chica
  • Naaimachine gekocht voor de school van stichting Chica, dat wordt door hun betaald
  • John(de blinde man) Huur betaald voor 1 jaar
  • Boodschappen/Charcoal
  • Schoolgeld (1steen 2determijn) en materialen gekocht en betaald voor kleindochter John
  • Voor Richard de Twin en familie boodschappen gekocht
  • Rieten matten /matrassen/dekens/lakens/muskietennetten en
  • medicijnen gekocht voor verscheidene mensen

Wij willen namens de dove kinderen en mensen hier, iedereen heel erg bedanken.

Groeten Nel en Evert v/d Wissel