Busitema University

Al meer dan vijftien jaar wonen Evert en Nel van der Wissel een gedeelte van het jaar in Soroti Uganda waar ze een hogere landbouwschool hebben ondersteund. Evert en Nel hebben deze school in die jaren, mede dankzij hun inspanningen, zien groeien van 250 naar 2300 studenten in 2014. Door de praktische hulp van vrienden, het werven van sponsors en allerlei acties gaat het nu heel goed met de school. De school heeft in de zomer van 2010 de status van universiteit gekregen: Busitema University. Dit was het moment om het project af te ronden en een nieuw project op te starten. Omdat het beter was in verband met de ondersteuning van dit project is per 21 maart 2011 een stichting opgericht, de Stichting Projecten Soroti en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 52336190.

arapai-213x300